Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 9 apr. 2020 t/m 31 mrt. 2021.

  • Je tuin,

    daar word je blij van! 

Tegels

Functioneel en veelzijdig

Siertegels/tuintegels zijn in basis hetzelfde als betonstenen. Ze hebben ook dezelfde bewerking als die van betonstenen. Alleen noemen we het tuintegels omdat ze een dikte van vier of vijf centimeter hebben en van een relatief groot formaat zijn. Denk aan betontegels 50x50 of aan betontegels 60x60. Tegels lenen zich het best voor terrassen. Door hun grotere oppervlak en dikte zijn ze meestal niet geschikt voor zware belasting zoals een oprit.

De meeste betontegels zijn geïmpregneerd. Dat wil zeggen dat ze behandeld zijn met een speciaal middel, waardoor ze minder vocht en vuil opnemen en minder gevoelig zijn voor groene aanslag. Bovendien vertonen ze minder kalkuitbloei (witte uitslag).

Er zijn ook nog gecoate tuintegels. In de meeste gevallen bestaat gecoate bestrating uit verschillende lagen. De onderste helft is gemaakt van beton. De laag die hier overheen geperst is, is gemaakt van een natuurlijk product. Daar zit vervolgens een dubbele laag coating op. De eerste laag zorgt voor een goede bescherming tegen UV-licht, zodat het licht geen invloed heeft op de kleur. De tweede laag is een vuilafstotende laag. Dat maakt de tuintegel zeer eenvoudig in onderhoud. Algen, onkruid en mossen hebben nauwelijks de kans om zich aan het oppervlakte te hechten. Gecoate tuintegels zijn uitermate geschikt als dakterras tegels.